Webinars

Bij The Rent Company vinden we het principe van leren en blijven leren zeer belangrijk. Vandaar voorzien we twee keer per jaar, in samenwerking met een van onze meest vooraanstande partners Edu-Tech, heel wat Webinars waarin je je kennisniveau wat kan bijschaven. 

 

Met steevast meer dan 500 geregistreerde geïnteresseerden zijn onze gratis Webinars zeker een succes te noemen. 

 

Heb jij zin om bij te leren? Neem dan een kijkje in onderstaand aanbod! 

 

MICROSOFT 365 WEBINARS

  

Microsoft 365 - De kracht van Leesvoortgang: technisch lezen (voor elke taal) versterken 
4/6/2024| 17:30 - 18:30

Ontdek hoe Leesvoortgang, een gratis tool in Microsoft Teams, leerlingen helpt hun leesvaardigheid te verbeteren. In deze sessie leren we hoe leerlingen hardop lezende passages kunnen opnemen en indienen, waardoor docenten inzichten krijgen om de leesvloeiendheid te bevorderen. We bespreken hoe deze tool werkt, hoe differentiatie in instructie mogelijk is en hoe je hier een passende schoolstrategie rond opbouwt

Schrijf je in

 

 

Microsoft 365 - Basis- en toekomstgerichte vaardigheden trainen: Leerversnellers
6/6/2024| 12:00 - 13:00 

Maak kennis met Leerversnellers, een reeks innovatieve hulpmiddelen – rond taal, wiskunde en welzijn – binnen Microsoft 365 voor Onderwijs. Deze webinar belicht hoe Leerversnellers het maken, beoordelen en analyseren van oefenopdrachten stroomlijnen en studenten real-time coaching bieden. Deze Leerversnellers kunnen door de leerkracht of door de leerling zelf worden ingezet. We bekijken hoe deze Leerversnellers werken en hoe ze naadloos in Teams geïntegreerd zijn.

Schrijf je in

 

 

Microsoft 365 - Samenwerken over de schoolgrenzen heen: Geconsolideerde Tenants  
6/6/2024 | 13:00 - 14:00

Leer hoe geconsolideerde tenants binnen Microsoft 365 het beheer van onderwijsinstellingen kunnen vereenvoudigen. Deze sessie biedt inzicht in het plannen en implementeren van een multi-tenant architectuur, waardoor scholen en universiteiten efficiënter kunnen werken. We bespreken de voordelen van een gecentraliseerde aanpak voor bestandsopslag, communicatie en samenwerking tussen verschillende afdelingen en faculteiten. Ontdek hoe deze strategie de IT-beveiliging versterkt en een naadloze leerervaring voor studenten en docenten ondersteunt.

Schrijf je in

  

 

Microsoft 365 - Slim kiezen: Windows-toestellen in het onderwijs
10/6/2024| 11:00 - 12:00

Ontdek hoe Leesvoortgang, een gratis tool in Microsoft Teams, leerlingen helpt hun leesvaardigheid te verbeteren. In deze sessie leren we hoe leerlingen hardop lezende passages kunnen opnemen en indienen, waardoor docenten inzichten krijgen om de leesvloeiendheid te bevorderen. We bespreken hoe deze tool werkt, hoe differentiatie in instructie mogelijk is en hoe je hier een passende schoolstrategie rond opbouwt

Schrijf je in

 

 

Microsoft 365 - Praktisch Aan de Slag: Copilot in actie voor onderwijsprofessionals 
10/6/2024 | 17:30 - 18:30

Ervaar de praktische toepassingen van Copilot in het onderwijs tijdens deze interactieve webinar. We zullen hands-on demonstreren hoe Copilot kan helpen bij het snel en efficiënt creëren van lesplannen, instructiefiches en andere educatieve materialen. Je leert hoe je effectieve prompts kunt formuleren die Copilot in staat stellen om op maat gemaakte content te genereren. Ontdek hoe deze AI-assistent het voorbereidingsproces vereenvoudigt, waardoor er meer tijd overblijft voor wat echt telt: lesgeven.

Schrijf je in

 

 

Microsoft 365 - Efficiëntie in administratie: Power Automate in het onderwijs 
11/6/2024 | 10:30 - 11:30

Leer hoe Power Automate administratieve processen in het onderwijs kan stroomlijnen. Deze webinar richt zich op het automatiseren van dagelijkse taken. We zullen praktijkvoorbeelden bespreken waarbij Power Automate wordt gebruikt om processen te stroomlijnen. Leer hoe je met eenvoudige low-code tools efficiënte workflows kunt opzetten die tijd besparen en de werklast verminderen.

Schrijf je in

 

 

Microsoft 365 - CloudClass: Uw Digitale School in de Cloud
11/6/2024 | 13:00 - 14:00

Met CloudClass transformeert Microsoft Teams in een volledig LMS dat jouw school naar een hoger niveau tilt. In deze webinar ontdek je hoe CloudClass een gepersonaliseerd leerlingvolgsysteem biedt dat aanpasbaar is met templates, waardoor je de voortgang van elke leerling nauwkeurig kunt volgen en rapporteren. We bekijken hoe evaluaties kunt uitvoeren binnen of buiten Microsoft Teams voor een flexibele beoordelingsaanpak. Daarnaast verkennen we hoe de integratie met Discimus de aanwezigheidsregistratie vereenvoudigt, terwijl de geïntegreerde agenda helpt bij het efficiënt plannen van lessen. Tot slot bespreken we hoe de doelen van elke leerling live kunnen gevolgd worden, wat zorgt voor een direct inzicht in hun prestaties en ontwikkeling.

Schrijf je in

 

 

Microsoft 365 - Fundamenten van veiligheid: Basisprincipes van een goede security architectuur 
12/6/2024 | 10:30 - 11:30

Deze webinar biedt een diepgaand inzicht in de basisprincipes van een goede security architectuur, essentieel voor het waarborgen van de veiligheid binnen onderwijsinstellingen. We zullen de kernaspecten van informatiebeveiliging bespreken, waaronder de ontwikkeling van een beveiligingsbeleid, het belang van een samenhangende security architectuur, en de implementatie van effectieve beveiligingsmaatregelen. Deelnemers leren hoe ze een robuuste security architectuur kunnen opzetten die flexibel inspeelt op nieuwe bedreigingen en die de privacy en gegevens van studenten en personeel beschermt.

Schrijf je in

 

 

Microsoft 365 - Sneller en efficiënter werken: AI-Integratie in Microsoft Teams voor onderwijs 
12/6/2024 | 14:00 - 15:00

Verken kunstmatige intelligentie in Microsoft Teams specifiek voor het onderwijs. Deze webinar toont hoe je AI-gestuurde hulpmiddelen zoals opdrachtinstructies, beoordelingsrubrieken, teksten voor leesbegrip… snel kan vormgeven binnen Teams door gebruik te maken van de ingebouwde AI-oplossingen. Jouw onderwijs-Copilot zit immers ingebouwd in je vertrouwde Teams omgeving.

Schrijf je in

 

 

Microsoft 365 - Een toestel op jouw maat: Windows functies voor inclusief & toegankelijk onderwijs 
13/6/2024 | 13:00 - 14:00

Ontdek de toegankelijkheidsfuncties van Windows waardoor elke leerkracht en elke leerling een toestel op maat krijgt. In deze webinar gaan we in op functies zoals Vergrootglas, Kleurenfilters, Focus… Deze ingebouwde mogelijkheden herdefiniëren het digitale leerlandschap voor leerlingen met diverse behoeften. We verkennen hoe deze tools helpen bij het verbeteren van digitale geletterdheid en hoe ze leerlingen versterken om digitaal te werken. Leer hoe je deze functies kunt configureren en inzetten om elke student de kans te geven om te leren en te groeien.

Schrijf je in

 

 

Microsoft 365 - Bouwen aan kennis: Game-Based Learning met Minecraft Education  
13/6/2024 | 17:00 - 18:00

Duik in de wereld van game-based learning met Minecraft Education. Deze webinar verkent hoe Minecraft Education als leeromgeving kan ingezet worden zowel in lager als secundair onderwijs. Sluit je schooljaar af met een speelse leeractiviteit en zet in op creativiteit, samenwerking en probleemoplossende vaardigheden. Ontdek hoe je Minecraft kan inzetten voor interactieve lessen en hoe het spel bijdraagt aan een dieper begrip van verschillende onderwerpen, van taal tot wiskunde, van geschiedenis tot computerwetenschappen. Bovendien kan je leerlingen de eerste stappen van coderen bijbrengen met een leerlijn van blokgebaseerd coderen tot Python en JavaScript. Daarnaast bestaan heel wat werelden met een kant-en-klaar lesplan die ontwikkeld zijn in samenwerking met BBC Earth, NASA, Nobel Peace Organisation…

Schrijf je in

 

 

microsoft(2).jpg       logo-banner-small-transparant.png 

Wat we doen

Wij hebben als missie om digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. Dat doen we door middel van ons full-service Easy4u abonnement.

lees meer

Dienstverlening

lees meer

Nascholing

lees meer

Webinars

lees meer

Producten

lees meer

Alles-in-1 abonnement

De leerling en zijn device? Zij vormen een onafscheidelijke combinatie. Er is wel een uitdaging, namelijk het intensieve gebruik. Daarom biedt de Rent Company onderwijslaptops aan in een Easy4u abonnement inclusief service. De onderwijslaptops zijn onder andere voorzien van een stevige behuizing, rubberen stootranden, extra krachtige batterijen en de juiste WiFi kaart.