TRC en Stichting Robin: Samen tegen Kinderarmoede op School
Met haar ROBIN-pas wil Stichting Robin kinderarmoede op de schoolbanken bestrijden. Dit door kortingen aan te bieden aan personen die voor de pas in aanmerking komen en zo de betaalbaarheid van schoolfacturen op te krikken. Volgens haar motto wil The Rent Company digitaal onderwijs voor elke leerlingen toegankelijk én betaalbaar maken. De samenwerking tussen beide is dan ook iets om zeer verheugd over te zijn. 

 

 

Wat houdt het pilootproject in? 

The Rent Company en Stichting Robin besloten dan ook om richting aankomend schooljaar de handen in elkaar te slaan. Met een pilootproject zullen twee reeds geselecteerde scholen in de mogelijkheid zijn om een ROBIN-pas uit te delen aan een reeks samengestelde leerlingen. Die zijn nauwkeurig geselecteerd en kunnen met hun individuele pas korting bekomen tijdens het bestelproces

 

Aangezien The Rent Company en Stichting Robin voor de eerste keer zullen samenwerken, wordt er eerst gestart met een pilootproject. Op deze manier kunnen beide partijen de werking na een schooljaar evalueren en kijken hoe deze eventueel uitgebreid kan worden. Zo verkleinen we het risico op eventuele beginnersfoutjes en kunnen we de werking nog verder optimaliseren zodat nog meer scholen kunnen geïncludeerd worden. 

 

robin-logo-stacked-horizontal-pos-rgb-smaller.png

 

Kinderarmoede op de schoolbanken

De missie van Stichting Robin sluit danig aan bij deze van The Rent Company aangezien onze missie is om digitaal onderwijs een recht te maken van iedereen. Hoewel de digitalisering van onderwijs absoluut iets is om toe te juichen, heeft het ook een groot effect gehad op de manier waarop kinderen leren en toegang krijgen tot informatie. Kinderen die opgroeien in armoede hebben namelijk vaak niet de kans om toegang te krijgen tot de benodigde hardware of apparatuur, wat vervolgens een digitale, alsook een sociale kloof, veroorzaakt. 

 

Die kloof vergroot de kansenongelijkheid en maakt het voor kinderen uit arme gezinnen moeilijker om volledig te profiteren van alle kansen die voortkomen uit digitaal onderwijs. Hierdoor blijft kinderarmoede een hardnekkig probleem op de schoolbanken, dat we met dit pilootproject voor een stukje zullen proberen te bestrijden. Dat proberen we ook al door bijvoorbeeld onze samenwerking met Circular Close the Gap, waarbij een herbestemmingsbeleid gehanteerd wordt voor toestellen die nog perfect een ronde meekunnen. 

 

 

En de toekomst?

In de komende maanden zullen we nauw samenwerken met Stichting Robin en de betrokken scholen om de details van het project uit te werken. We zullen updates en inzichten delen over onze voortgang en de impact die we maken zodat iedereen op de hoogte blijft van dit gloednieuwe, spannende project. 

 

 

Met de samenwerking toont The Rent Company dat ze gelooft in de kracht van samenwerking en innovatie om op deze manier echte, blijvende en nodige veranderingen te realiseren. We kijken er dan ook ontzettend naar uit om met dit project te starten en te kijken wat de toekomst brengt.