Met deze tips hou jij je schoollaptop schoon!
De start van het schooljaar is alweer twee weken oud en onze schoollaptops worden weer vlijtig gebruikt in de klas. In en uit de boekentas, van lokaal naar lokaal; de toestellen krijgen doorheen de dag heel wat te verduren. Al die invloeden van buitenaf kunnen soms voor wat viezigheid op of aan de toestellen zorgen. We delen dan ook graag enkele tips waarmee jij je toestel spik en span kan houden! 

 

Regelmatig schoonmaken

 

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar regelmatig schoonmaken is van groot belang. Stof, kruimels en vuil kunnen zich ophopen op het toetsenbord, het scherm en andere oppervlakken van je laptop. Gebruik een zachte microvezeldoek om voorzichtig het stof en vuil weg te vegen. Belangrijk: zet je toestel uit voordat je begint met het poetsen. 

 

Externe bescherming

 

Steek je laptop in de bijgeleverde Easy4u beschermhoes. Dit kan helpen om krassen, stoten en kleine ongelukjes te voorkomen. Deze beschermhoes past wat betreft grootte perfect bij je toestel én geeft voldoende demping. Gebruik deze hoes ook tijdens het vervoer van en naar school om ook dit transport vlekkeloos te laten verlopen. 

 

Toetsenbordbescherming

 

Het toetsenbord is een van de meest vatbare onderdelen van je laptop voor vuil en stof. Overweeg om een dunne, transparante toetsenbordcover aan te schaffen. Dit kan helpen om te voorkomen dat vuil tussen de toetsen terechtkomt en kan gemakkelijk worden schoongemaakt of worden vervangen.

 

Eten en drinken

 

Het is verleidelijk om tijdens het studeren of verbeteren wat te drinken of lekker te smikkelen, maar dit kan leiden tot morsen op je laptop. Houd eten en drinken op veilige afstand van je laptop om ongelukken te voorkomen. Als er toch iets wordt gemorst, zorg er dan voor dat je laptop onmiddellijk wordt uitgeschakeld en schoongemaakt om schade te minimaliseren.

 

 

Software-updates en beveiliging

 

Naast fysieke schoonmaak is het ook belangrijk om de software van je laptop up-to-date te houden. Regelmatige software-updates bevatten vaak beveiligingspatches die je laptop beschermen tegen bedreigingen. 

 

Onderhoud van het scherm

 

Het scherm is een van de meest delicate onderdelen van je laptop. Reinig het voorzichtig met een microvezeldoek om vingerafdrukken en stof te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het scherm kunnen beschadigen.

 

Ventilatieopeningen vrijhouden

 

Oververhitting kan schadelijk zijn voor je laptop. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen van je laptop vrij zijn van obstakels, zoals stapels papier of stof. Gebruik je laptop bij voorkeur op een harde, vlakke ondergrond om een goede luchtstroom te behouden.

 

Het schoonhouden van je laptop in een schoolomgeving vereist aandacht voor zowel fysieke als digitale aspecten. Door regelmatig schoon te maken, voorzorgsmaatregelen te nemen en bewust om te gaan met je laptop, kun je ervoor zorgen dat dit belangrijke hulpmiddel in optimale conditie blijft gedurende je hele schoolcarrière.