Duurzaamheid en IT; de groene aanpak van The Rent Company
Na heel wat digitalisering is de laptop in het klaslokaal stilaan onmisbaar aan het worden. Huiswerk wordt sneller gemaakt, taken veiliger opgeslagen en hulpdocumenten beter toegankelijk. Helaas is het wel zo dat laptops, net als vele andere elektronische apparaten, een aanzienlijke impact op het milieu hebben. Van de grondstoffen die nodig zijn voor productie tot de energie die nodig is voor gebruik; laptops dragen heel wat bij aan de CO² uitstoot van de samenleving.

 

Exact daarom vinden we het bij The Rent Company belangrijk vinden om steeds voor duurzame opties te kiezen en aandacht te besteden aan het milieu. Met onderstaande opties proberen we bij te dragen aan een wat klimaatvriendelijkere IT-wereld. 

 

 

Het aanbieden van duurzame toestellen:

Bij The Rent Company kiezen we steevast voor kwalitatieve A-merken zoals Lenovo en Dell. Deze merken denken eveneens na over duurzame oplossingen om hun vervaardigingstechnieken te optimaliseren. Toestellen van A-merken hebben bovendien een langere levensduur, waardoor ze minder vaak vervangen moeten worden. Ook worden ze gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze minder vaak gerepareerd dienen te worden. Zo hoef je als gebruiker dus minder vaak je toestel te upgraden.

 

Verleng de levensduur van je laptop:

Een duurzame aanpak begint met het verlengen van de levensduur van je laptop. Zorg voor een goede bescherming met een stevige hoes of tas om krassen en beschadigingen te voorkomen. Dat doen we bij The Rent Company door onze kenmerkende, blauwe beschermhoes. Die werd vervaardigd uit valvertragend beschermschuim en zorgt zo dus voor een goede bescherming van je laptop wanneer deze bijvoorbeeld in de boekentas op de fiets vervoerd wordt.

 

Hergebruik en recycle:

Wanneer een laptop aan het einde van zijn levensduur is, zorgen wij ervoor dat alle nog bruikbare elementen verzameld worden. Ook laptops die vroegtijdig teruggestuurd worden, worden hergebruikt. Hiervoor werken we onder meer samen met Circular Close The Gap

 

Repareren in plaats van vervangen:

Als laptops in ons servicecenter toekomen met een defect, gooien we deze uiteraard niet meteen weg. Wel kijken onze technici deze vakkundig na, waarna een diagnose wordt opgemaakt. Hierna worden de correct onderdelen aangebracht en repareren we het toestel, waarna het kan terugkeren naar de leerling. Zo verminderen we de vraag naar nieuwe producten en verkleinen we dus de koopcyclus.

 

Het verduurzamen van onze logistieke keten is voor ons een belangrijk aandachtspunt. Door dit hoog in het vaandel te dragen, doen we bij The Rent Company onze uiterste best om mee te helpen aan een groenere toekomst. Door bewuste keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor ons elektronisch afval, kunnen we allemaal bijdragen aan het verminderen van de milieubelasting van laptops en andere elektronische apparaten.

 

Laten we samen streven naar een duurzamere en milieuvriendelijke manier van werken en leven!