Microsoft Intune voor Educatie: laptopbeheer op maat van het onderwijs
In ICT-zaken is het beheer doorgaans het halve werk. Dat is niet anders in een schoolomgeving. De laptops waar leerkrachten en leerlingen mee werken, moet je correct kunnen configureren en vervolgens ook efficiënt beheren op maat van hun educatieve noden.

 

Dan is het natuurlijk handig als je een geschikte tool hebt om op terug te vallen. Microsoft Intune, van oorsprong een MDM-oplossing (Mobile Device Management), is zo’n handige tool. Initieel ontwikkeld voor het beheer van smartphones en tablets via de cloud, kan je met Intune vandaag ook laptops en desktops vanop afstand installeren, beheren én – minstens zo belangrijk – beveiligen. Niet toevallig kan je Intune ook kopen als vast onderdeel van Enterprise Mobility + Security (EMS), Microsofts integrale securitysuite. Aangezien het hier om een clouddienst gaat, kan je je echter evengoed beperken tot het huren van die afzonderlijke dienst en een eenvoudige abonnementsprijs voor het gebruik ervan betalen.

 

Laagdrempelige oplossing

Misschien wel de belangrijkste troef van Intune is de laagdrempeligheid. We hebben het hier zoals gezegd over een clouddienst, dus je hoeft al zeker geen extra servers of andere apparatuur aan te schaffen om ermee van start te kunnen gaan. Wat niet wegneemt dat je toch al enkele stappen naar de cloud moet hebben gezet. Zo moet je alvast de overstap hebben gemaakt naar Office 365 Education, een cloudversie van de vertrouwde kantoorsuite van Microsoft, specifiek ontwikkeld voor onderwijsinstellingen. Intune is weliswaar geen ingebouwde functie in Office 365, maar de clouddienst integreert er wel naadloos mee.

 

Met Intune voor Educatie ontwikkelde Microsoft een versie van Intune die de configuratie, het beheer en de beveiliging van mobiele toestellen én applicaties voor leerkrachten en leerlingen niet alleen vereenvoudigt maar ook verfijnt. Concreet kan je met Intune bijvoorbeeld instellen welke applicaties er op een bepaalde laptop mogen draaien en wie er precies toegang krijgt tot welke applicaties op die laptop. Daarbij kan je een gebruiker eerst een pincode laten ingeven, voordat hij of zij een bepaalde applicatie mag gebruiken.

 

Direct gebruiksklaar

Dankzij Intune voor Educatie volstaan enkele eenvoudige stappen voortaan om de nodige applicaties beschikbaar te stellen aan de diverse gebruikers op school, maar ook om de gewenste laptopinstellingen toe te passen voor een overtuigende lesbeleving. Daarom stimuleren en ondersteunen wij scholen graag bij het invoeren en inrichten van hun Microsoft Intune-omgeving.

 

Om een optimale start van het nieuwe schooljaar te garanderen, verzorgen wij onder meer een basisinstallatie of domeinregistratie op maat van de school, met de daarbij behorende laptop- en gebruikersgegevens. Die zijn noodzakelijk voor een goede implementatie binnen het schooldomein. Zo zetten wij de laptops van de gebruikers alvast (deels) klaar en hoeven ze niet langer langs de IT-afdeling van de school te passeren voor de installatie van alle software. De daartoe vereiste Windows AutoPilot-gegevens leveren wij aan via ons Easy4u-platform. Door de configuratie vooraf met Windows AutoPilot zijn de bestelde laptops rechtstreeks uit de doos klaar voor gebruik en hebben ze alle nodige applicaties en updates van de school.

 

Easy4u: totaalservice

Die totaalservice is perfect geïntegreerd in ons Easy4u-platform. Dat is bovendien zo ingericht dat we niet alleen de eerste bulk van laptops aan het begin van het schooljaar probleemloos kunnen leveren, maar ook de nabestellingen en herstellingen efficiënt kunnen regelen. Zo steunen we ten slotte ook het dagelijks gebruik van de laptops op jouw school.

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Microsoft.

+32 2 588 96 40