Groeien in België? Dat doen we letterlijk!
The Rent Company groeit sterk in België. Steeds meer leerlingen, studenten en onderwijsinstellingen profiteren van onze Easy4u abonnementen. Vanuit ons service center in Lubbeek, nabij Leuven, bedienen we de Belgische onderwijsmarkt. Deze groei geven we op een verantwoorde, betrouwbare en ecologische manier vorm.

 

Voor elke laptop een boom!

Aandacht voor het milieu en verantwoord om gaan met onze planeet. Dat past volledig bij de jonge generatie die wij bedienen. Zij moeten een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan en zij zijn zelf ook steeds klimaat bewuster. Daarom planten wij voor elke laptop die ons pand in Lubbeek verlaat een boom in een Belgisch bos of schooldomein. Dat we inmiddels al honderden bomen geplant hebben kun je terugvinden in deze blog.

 

Wat is de ambitie in België?

De persoon die deze vraag het best kan beantwoorden is Niel Van Meeuwen, Country Manager van The Rent Company in België. “We zijn in 2018 op uitnodiging van Vlaamse onderwijskoepels als Belgische werkgever gestart, waarbij het niet alleen gaat om het leveren van laptops in de klassen, maar vooral om kwaliteit, service en continuïteit leveren in het onderwijs”, vertelt Niel.

 

Kwaliteit, service en continuïteit

Niel legt uit dat er een duidelijke keuze gemaakt is om service- of reparatieverzoeken te doen op basis van ‘pick-up and return’. Om de continuïteit te garanderen krijgt de leerling of student direct een vervangtoestel bij de ICT-balie van de desbetreffende onderwijsinstelling. Er zijn twee grote voordelen aan dit systeem. Allereerst komen digitale lessen nooit stil te vallen, doordat nooit uren, of nog langer, gewacht moet worden op een servicemonteur. Ten tweede wordt de ingenomen laptop bekeken, gerepareerd en gecontroleerd door minimaal drie personen in het service center in Lubbeek. Dat komt de kwaliteit ten goede, gedurende het jarenlange gebruik.

 

Langdurige garanties en de beschikbaarheid van spareparts

Tijdens het intensieve gebruik op school, maar ook onderweg of thuis, kan er altijd iets met een laptop of Chromebook gebeuren. Een jaar fabrieksgarantie is in het onderwijs onvoldoende. Daarom worden er bij DELL toestellen tot zes jaar garantie gegeven en bij Lenovo vier jaar. Doordat The Rent Company een grote afnemer is in de Benelux zijn we onder andere “Titanium Partner” bij Dell. Dat betekent dat er zekerheden zijn afgegeven voor wat betreft vervangonderdelen en dat technisch personeel ook jaarlijks door hen getraind wordt. We groeien door, mede omdat we vanuit de bron gefaciliteerd worden. “Er is een groot wederzijds belang om het kwalitatief goed te doen”, is hoe Niel het verwoordt, en dat is uiteindelijk waar het onderwijs wel bij zal varen.

 

Meegroeien met leerlingen, studenten en ouders

Wat is tot slot de droom van Niel? Hij legt uit dat hij samen met zijn Belgische collega’s de partij wil zijn die digitaal onderwijs faciliteert gedurende de hele studietijd. “We zijn er voor kinderen van 2,5 tot 26 jaar, want jonge mensen maar ook studenten op universiteitscampussen kunnen alleen maar zelf groeien door betrouwbaar digitaal onderwijs te faciliteren. Voor mensen ouder dan 26 jaar zijn we er natuurlijk ook, want ook docenten voorzien we van laptops en Chromebooks die zij tijdens hun dagelijkse werkzaamheden nodig hebben.”

 

Digitaal onderwijs, meer dan het leveren van een laptop

Dat er, naast verantwoord ondernemen en een uitstekende service, nog meer redenen voor onderwijsinstellingen zijn om contact met ons op te nemen  kun je terugvinden in deze blog.

+32 2 588 96 40