Onze 6 ‘ijsberg elementen’ van laptopprojecten
Het onderwijs is afgelopen jaar nog afhankelijker geworden van hardware, zoals educatielaptops en Chromebooks. In onze vorige blog schreven wij dat hardware net zo onverwoestbaar is als de Titanic en dat er meer nodig is om lessen geen schipbreuk te laten leiden en de continuïteit van het leren te waarborgen. Dit zijn daarom onze zes ‘ijsberg elementen’ die we graag eens aan de oppervlakte brengen.

 

1. Communicatiegemak

Zorgen voor de juiste laptops in de klas moet vooral eenvoudig zijn en weinig tijd kosten. Het onderwijs kent een hoge werkdruk en daarom investeren we graag onze tijd aan het communiceren van een BYOD project. Hoe we onderwijs helpen met communiceren? Allereerst door een school specifieke webshop te ontwikkelen en ten tweede door digitaal communicatiemateriaal zoals video’s, speciale webpagina’s en bestelflyers, beschikbaar te stellen. Dat is handig, omdat in veel gevallen de opendeurdagen zijn komen te vervallen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan biedt de speciale klantportal ‘Easy4u’ een uitkomst. Alles rondom abonnementen, herstellingen en verzekeringskwesties en natuurlijk onze klantenservice staan daar klaar om hulp en uitleg te geven.

 

2. Logistieke ontzorging

Leerkrachten, docenten of andere onderwijsmedewerkers hoeven niet als ICT’er op te treden of zich zorgen te maken over technische zaken. Het complete proces rondom installatie en uitlevering van de laptops en Chromebooks wordt door ons uitgevoerd. We installeren de juiste basissoftware, activeren de gewenste domeinen en voeren de hardware ook met een unieke gepersonaliseerde service sticker in, in ons Easy4u service ticketing systeem. Zo bieden we altijd service op maat. De laptops maken we compleet en worden op naam aan het begin van het schooljaar door ons uitgeleverd aan elke leerling.

 

3. Toegang tot digitaal onderwijs voor iedereen

Als onderwijsinstelling wil je iedereen dezelfde kans kunnen geven. Iedere leerling of student heeft immers recht op digitaal onderwijs. Er wordt op basis van huur aangeboden, maar er vindt geen toetsing van kredietwaardigheid plaats conform de consumenten financieringswet. Daarnaast sluiten we met elke onderwijsinstelling een verwerkersovereenkomst af om te voldoen aan de AVG wetgeving. Onze databases zijn bijvoorbeeld encrypted, waardoor we geen toegang hebben tot persoonlijke gegevens van studenten of leerlingen. Ouders zullen er blij mee zijn.

 

4. Serviceverlening om continuïteit te garanderen

Zonder laptops staan de lessen stil. Daarom bieden we bij herstelling een vervangtoestel aan. Er worden geen voorrijkosten of andere herstelkosten doorberekend en we hebben een eigen gecertificeerde reparatiedienst zonder afhankelijkheden van derde partijen. Sterker nog, we zorgen ervoor dat ICT stagiaires op het servicepunt op school kunnen worden ingezet voor de afhandeling van problemen met de hardware en het aanmaken van de servicetickets.

 

5. Gewaarborgde zekerheden

Ken je die leerling die wat onbehouwen met z’n spullen omgaat? Onverwoestbaarheid bestaat niet en ongelukjes zitten in een klein hoekje. Maar voor de allereerste bescherming worden de laptops geleverd in solide beschermhoezen en is de hardware verstevigd en afgestemd op het gebruik als student. Bij schade of diefstal wordt de afhandeling van de verzekeringskwesties door ons afgehandeld. We zijn gevolmachtigd schadebemiddelaar, dus als onderwijsinstelling hoef je hier geen tijd aan te verspillen.

 

6. Volledige administratieve dienstverlening

We zijn het aanspreekpunt voor de contractadministratie, domiciliëringen, verzekeringskwesties en de debiteurenbewaking. Desgewenst worden er ook gezamenlijk laptopprotocollen opgesteld of bijvoorbeeld koppelingen gemaakt met sociale fondsen of met verschillende ondersteuningsmaatregelen van gemeenten. Zodat iedere leerling of student zijn of eigen laptop kan meenemen. Daarnaast kunnen we ook alle bruikleenovereenkomsten voor de school regelen, zo hoef je als school niet wakker te liggen van administratie.

 

Bring You Own Device - Onverwoestbaarheid bestaat niet, gemak en zekerheid bestaan wel!

+32 2 588 96 40