easy4Enroll

Een soepele start van het schooljaar met easy4Enroll: het nieuwe platform van The Rent Company voor het automatisch (de)registreren van laptops in de Microsoft Intune tenant van uw school. 

 • Efficiëntie en tijdsbesparing: Alle laptops stuk voor stuk handmatig registreren is een tijdrovende taak, vooral als het om een groot aantal systemen gaat. Met het easy4Enroll bespaart u veel tijd doordat het (de)registraten van laptops via een automatisch en gestroomlijnd proces verloopt. Ervaar een naadloze registratie-ervaring met easy4Enroll. Ongeacht of het gaat om een grote hoeveelheid of een individuele laptop.

 • (De)registratie bij reparaties of vervanging:  Wordt een moederbord vervangen of een volledige laptop geswapt tijdens een reparatie? Wij zorgen voor een soepele overgang door middel van een automatische deregistratie van de oude laptop en registratie van de nieuwe laptop. Zo vermijden we onnodige handmatige stappen en minimaliseren we uw administratieve last.

 • Beveiliging en gegevensbescherming: De API van easy4Enroll maakt een beveiligde vervinding het de Microsoft Intune tenant van uw school. Het autorisatieproces is volledig transparant waardoor u precies kunt zien welke rechten worden aangevraagd. We verzamelen en registreren alleen de noodzakelijke gegevens. Bovendien kunt u al deze acties en gegevens terugzien in de easy4Enroll portal. 

Met easy4Enroll zorgen we voor een eenvoudige, efficiënte en veilige (de)registratie van laptops in Microsoft Intune. Klaar voor een moeiteloze beheerervaring? Klik op de knop hieronder en start vandaag met de pilot van easy4Enroll. 

 

Test easy4Enroll uit

 

Graag meer informatie? Stuur een mailtje naar onze Support-afdeling, we helpen u graag verder! 

FAQ

We hebben een aantal FAQ's over Easy4enroll voor u op een rijtje gezet. Heeft nog andere vragen? We komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.  

 • Wat gebeurt er wanneer ik in het projectformulier aangeef dat ik Easy4enroll wil gebruiken?

  Zodra u aangeeft Easy4enroll te willen gebruiken, nemen wij u bij de hand. We vragen u het e-mailadres van uw Microsoft Tenant admin en domeingegevens aan ons door te geven via een in te vullen formulier. Na ontvangst nodigen we u uit om ons toestemming te geven voor de API-koppeling. In deze e-mail staat een link waarmee u kunt inloggen met uw Microsoft account. Met een simpele klik geeft u ons de toestemming om de API- koppeling te realiseren. U kunt deze toestemming op elk gewenst moment weer deactiveren.

 • Welke gegevens worden gedeeld met Easy4enroll?

  We nemen alleen relevante gegevens over van het apparaat of de school, zonder persoonlijke informatie van gebruikers. U behoudt volledige controle over de koppeling en kunt deze met één klik deactiveren. Uw privacy en controle staan voorop.

 • Wat zijn de voordelen bij een reparatie?

  Wordt een moederbord vervangen of een volledige laptop geswapt tijdens een reparatie? Wij zorgen voor een soepele overgang doordat we de oude laptop automatisch de-registreren en de nieuwe laptop registreren. Hiermee voorkomen we niet alleen handmatig werk, maar is het ook niet meer mogelijk om een laptop te ontvangen waarvan het moederbord al in een ander domein is geregistreerd.

 • Wat zijn de voordelen bij een nieuwe bestelling?

  Met Easy4enroll realiseren we een geautomatiseerde koppeling tussen het apparaat, de Intune-registratie en de toegewezen groepstags. Dit betekent geen gedoe meer met CSV-bestanden waar groepstags aan moeten worden toegevoegd en opnieuw moeten worden geïmporteerd in Intune. Alle apparaten worden moeiteloos automatisch gekoppeld in het Intune-systeem.

 • Zijn er kosten verbonden aan Easy4enroll?

  We geloven sterk in de voordelen van Easy4enroll en willen u laten profiteren zonder extra kosten. Als uw behoeften verder gaan dan enkel de registratie, bespreken we graag hoe we een oplossing op maat kunnen bieden. Gemak staat voorop.

 • Kan ik werken met groepstags?

  Ja, we bieden de mogelijkheid om groepstags per school of locatie aan apparaten te koppelen via de Easy4enroll beheertool. Het is momenteel echter niet mogelijk om bijvoorbeeld groepstags per klas of jaarlaag in te stellen bij het plaatsen van een bestelling, omdat we deze informatie niet direct hebben. Als groepstags handmatig worden toegevoegd aan apparaten in het tenant, neemt Easy4enroll deze automatisch over.

 • Wat als ik geen gebruik wil maken van Easy4enroll maar wel gebruik maak van Intune:

  Het grootste voordeel van Easy4enroll is de automatische registratie, wat aanzienlijk tijd bespaart. Als u echter geen gebruik wilt maken van deze automatische koppeling, kunt u nog steeds CSV-bestanden verkrijgen, zodat deze handmatig in Intune kunnen worden verwerkt. Bovendien ontbreekt er een dubbele controle bij onze eindcontrole. We controleren uiteraard of alle apparaten niet zijn verbonden aan een extern Intune-domein. Helaas kunnen we dit niet altijd volledig verifiëren omdat we geen beheer hebben over deze Intune-gegevens. Hierdoor kan het nog steeds voorkomen dat een laptop terugkomt van reparatie met een extern Intune-account. We doen ons uiterste best dit te voorkomen.

 • Wat met group tags van bestaande devices?

  De door de onderwijsinstelling toegekende grouptag aan een device is leidend. Bij reparatie krijgt het nieuwe of gerepareerde device het grouptag zoals deze was ingesteld op het moment dat het device in reparatie ging. De in easy4Enroll ingestelde grouptags zijn alleen defaults op het moment van productie (nieuwe devices) indien er bij opdracht geen andere is opgegeven.

Wat we doen

Wij hebben als missie om digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. Dat doen we door middel van ons full-service Easy4u abonnement.

lees meer

Dienstverlening

lees meer

Nascholing

lees meer

Webinars

lees meer

Producten

lees meer

Alles-in-1 abonnement

De leerling en zijn device? Zij vormen een onafscheidelijke combinatie. Er is wel een uitdaging, namelijk het intensieve gebruik. Daarom biedt de Rent Company onderwijslaptops aan in een Easy4u abonnement inclusief service. De onderwijslaptops zijn onder andere voorzien van een stevige behuizing, rubberen stootranden, extra krachtige batterijen en de juiste WiFi kaart.